Bike pe Obcina Mestecanisului

duminică, 15 mai 2011

   O tura de bicicleta planuita inca de acum trei saptamani, in drumul nostru spre Alunu, Giumalau cu toata trupa. Vezi aici . Inca din traseul de urcare spre Alunul, privelistea de dincolo de vale, cu Obcina Mestecanisului, din Obcinele Bucovinei ne da tot felul de idei.... Traseul golas de pe portiunile de creasta, indeamna la o tura de mount bike. Planul era sa ducem bicicletele in Pasul Mestecanis cu Dacia Papuc a lui Ionica si de acolo: Vf Mestecanis, Vf Caprei, pe creste, pana in Pojorata si pe sosea in Campulung. De acasa, cu masina mea recuperam masina lui Ionica din Pasul Mestecanis.

 Harta zonei cu traseul parcurs
  Duminica dimineata la 10 ne intalnim la mine pentru o cafea si ne pornim spre Pasul Mestecanis. unde urma sa parcam Dacia, pana la finalizarea turei.
In parcare la Popasul Mestecanis. Pregatiri de traseu.
Dupa cateva minute de echipare pornim la drum. Traseul incepe cu o urcare care ne cam stoarce de puteri si ne obliga sa oprim pentru primele poze.
  Pornim din nou la drum si alternam urcusul pe bicicleta cu sesiuni obositoare de "push bike" care ne cam storc de puteri. Traseul are privelisti fantastice care ne tot indeamna la lungi sesiuni foto. Km se parcurg destul de usor si realizam ca am parcurs o distanta destul de mare din traseu.
  Si totusi nu am parcurs nici jumate din drum.
Traseul ce ne asteapta.
"Armasarii."
 Suntem deja deasupra localitatii Valea Putnei. Se zareste Paraul Haului care ajunge in aceasta localitate.
Coborarile sunt adevarate placeri.
Pe drum dam de un copac ce pare a fi fost trasnit si arde mocnit.
Greu la deal....
Bancuta de odihna si bellevue undeva in apropierea Varfului Caprei.
Obosit dom-le`....sarbatorile astea nu iarta......kg se pun usor si se dau jos greu.
           Ne pornim din nou la drum, mai pe bicicleta, mai pe langa.
          Pe partea cealalta de cresta se vede cariera de piatra de la Fundu Moldovei.
  In departare Adam si Eva...ne apropiem de Pojorata si deci finalul traseului.  
Ultimele poze
Si iesirea din traseu - Intrarea in soseau principala din Pojorata. De aici mai avem cam 9 km pana in Campulung, dar pe sosea asfaltata. 
In concluzie: Un traseu frumos, destul de greu, cu dese portiuni de" push bike", traseul de creasta superb si cu portiuni de coborare fantastice. Ne gandim deja la urmatorul traseu, avem nevoie de mai mult antrenament, ceva modificari pe la biciclete si nu in ultmul rand.....un GPS.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About This Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP